Karate, sportul perfect pentru copilul tau!
PRETURI!!!
Pentru a obtine o prezentare a Cubului Shogunul Oradea, va rugam sa trimiteti un e-mail la secretariat.shogunul@gmail.ro, sau sa ne contactati la contact: 0722358792
În ceea ce priveşte costul antrenamentelor (abonament / lună) acesta se va face conform sumei stabilite de către club (preferabil în primele 5 zile ale fiecărei luni), pentru luna în curs.
p.s. Micile întârzieri ocazionale trebuiesc comunicate, antrenorului.>
Karate-ul, are foarte multe beneficii uimitoare pentru copii, atât la nivel fizic, cât și la nivel mental.
1. Ajută la construirea încrederii în sine
De multe ori, părinții, profesorii și alți adulți pot remarca faptul că, pe măsură ce un copil progresează și devine mult mai bun la karate, acesta va da dovadă și de mai multă încredere în sine. Copiii care sunt începători în acest sport pleacă, întotdeauna, de la centura albă, ajungând, într-un final, să dețină centura neagră.
Fiecare nou nivel la care un copil ajunge, fiecare nouă centură pe care o obține pe parcursul drumului său către centura neagră, necesită, din partea acestuia, multă muncă și sârguință. Dacă este dispus să depună efort și să învețe tot ceea ce i se arată, atunci el va reuși să-și atingă, într-un final, scopul propus.
Toate centurile pe care le va obține vor avea culori diferite, lucru ce i va aminti constant de realizările sale de până atunci, lucru ce îl va face mult mai încrezător în sine, determinându-l chiar să avanseze și mai mult, nu doar în karate, ci și în viață.
2. Țin bătăușii la distanță
Una dintre cele mai mari probleme în societatea de astăzi, pe care le are de înfruntat un copil, sunt bătăușii. Aceștia au existat dintotdeauna, nu sunt o invenție recentă, dar au devenit mai răi în ultimii ani. Artele marțiale oferă copiilor un sentiment de liniște, deoarece știu că, dacă este absolută nevoie, ei se vor putea apăra atunci când vor fi puși față în față cu un bătăuș.
3. Concentrare și atenție!
Opțiunea cea mai bună pentru copiii care suferă de un deficit de atenție (sau ADHD)
Copilul care suferă de ADHD are, în general, probleme în concentrarea atenției sale pe termen lung asupra oricărui fel de activitate, mentală sau fizică. Morala sau pedeapsa (chiar și corporală) în cazul lui nu au nici un efect, ba chiar îl pot face să devină și mai dificil de controlat, pierzându-și, totodată, și mai mult puterea de concentrare asupra temelor sau altor activități, din simplul motiv că nu va ști cum să abordeze problema respectivă.
Karateul este un mod eficient și amuzant de a face un copil cu ADHD să învețe să se concentreze și să-și canalizeze energia asupra unor activități mult mai constructive.
4. Respect și încredere în sine
În mod tradițional, în karate, se obișnuiește ca elevii să se aplece în fața senseiului la începutul fiecărei ore de antrenament. De asemenea, ei se vor apleca (saluta) și în fața oponenților lor. Respectul și onoarea sunt o parte integrantă a artelor marțiale, iar copiii sunt învățați să nu o folosească în alte scopuri care nu sunt onorabile. De asemenea, în karate, scopul nu este neapărat acela de a învinge într-o luptă, ci de a deveni o persoană mai onorabilă.
5. Se pot lega noi prietenii
Când copiii au un interes comun și participă cu toții la diverse activități, le este mult mai ușor să se împrietenească. Acest lucru este valabil în special pentru copiii mai timizi, cărora le este mai greu să își facă noi prieteni. Prin gruparea copiilor în perechi de câte doi, pentru a efectua diversele mișcări și exerciții specifice unui anumit stil de karate, aceștia pot deveni, într-un final, prieteni.
6. Se pot îmbunătăți abilitățile
Uneori, cei mici au tendința de a se împotrivi instrucțiunilor pe care le primesc atunci când cresc. Nu întotdeauna ascultă de adulți așa cum ar trebui și nici nu le urmează instrucțiunile întocmai. Karatele îi pot ajuta pe copii să devină mai disciplinați și să învețe să asculte de sensei și de elevii mai mari în grad decât ei, respectându-le acestora sfaturile și indicațiile.
7. Mișcare simetrică și dezvoltare armonioasa
Din păcate, în zilele noastre, copiii nu prea mai fac foarte multă mișcare. Preferă să-și petreacă timpul în casă, în fața televizorului sau a calculatorului și să consume tot felul de alimente nesănătoase. Astfel, ei devin sedentari, lucru ce le poate afecta starea de sănătate. Ați observat, probabil, mulți copii care sunt obezi. Aceasta este urmarea sedentarismului, a lipsei unei activități sportive practicate regulat.
prof. Ioan Vaida